Zlatna medalja Vinariji “Adora” za “Merlot & Cabernet” (berba 2017.) na “Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme” 2019., Bergamo (Italija)
Svečana dodela diploma u beogradskom hotelu “Falkensteiner” vinarijama iz Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine dobitnicima zlatnih medalja i nagrada 2019. u Italiji u Bergamu na 15. Medjunarodnom konkursu vina “Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme”, jedinom enološkom medjunarodnom konkursu vina specijalizovanom za vina Merlot i Cabernet, u svetu zvanično priznatog od strane O.I.V. (Organisation International de la Vigne et du Vin). Ovaj Medjunarodni konkurs vina, osmišljen je od strane enologa Serdja Kantonia a realizovan u saradnji sa Vignaioli Bergamaschi i Konzorcijumom Tutela Valcalepio.
Vinarija “Adora” je sa svojim “Merlot & Cabernet” (berba 2017.) na “Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme” 2019. i osvojenih 88,56 poena pozicionirana kao treća vinarija od ukupno 13 zlatnih medalja a prema broju osvojenih bodova koje su se sa ovim odličjem vratile u Srbiju iz Bergama.