[:sr]

Dobrodošli u našu vinariju!

Vinarija Adora je porodična vinarija blizu Jagodine, u malom i brdovitom selu Dobra Voda.
Nalazi se u mirnom i tihom delu sela nadomak osunčanih brda idealnih za gajenje vinove loze.

[special_heading title=”Naša vina” subtitle=”VINA ADORA” margin_bottom=”0″]

ADORA ROSE 2019[separator]

Adora Rose je stono polu-suvo vino. Proizvedeno je od sorti: Cabernet Sauvignon Shiraz i Grenache. Karakteristike: Intenzivne nežne roze boja koja prelazi u boju lososa. Ima osvežavajuć miris, zavodljivo cvetnih nota. Ukus je spoj naglašenih nota ruže i ljubičice, šumskog voća i bele čokolade. Harmoničnost i pitkost ovom vinu, daje odličan balans slasti i kiseline. Završnicu krasi nežni voćni karakter i autentična elegancija. Gastro preporuka: Ovaj Rose idealan je kao aperitiv ali i pratilac predjela, salate, ribe i piletine.

Konzumira se na temperaturi od 7-9 C.

ADORA BELO VINO [separator]

Adora Chardonnay je belo vino koje će Vam svakako pričiniti nezaboravne užitke. Svetlo žuta boja sa kristalno zelenkastim odsjajem, karakterističan, jasno izražen, eksplozivan sortni miris sa diskretnim notama suve smokve i dinje, protkan tonovima hrastovine, pun, hermoničan i mekan ukus, savršena izbalansiranost i duga završnica osnovne su karakteristike ovog vina.

Konzumira se na temperaturi od 10-12 C.

ADORA – ROSE VINO [separator]

Rose Adora je vino proizvedeno od grožđa sorti Cabernet Sauvignon i Chardonnay primenom najsavremenijih tehnologija proizvodnje rose vina. Adora se odlikuje neodoljivom provokativnom pink bojom izraženim voćno cvetnim mirisima sa herbalnim notama u pozadini, harmoničnim ukusom sa lepim, pikantnim kiselinama koje ovom vinu daju hrskavost i svežinu.

Bogatstvo opojnih mirisa i harmonija ukusa ovo vino najbolje ispoljava ukoliko se konzumira rashlađeno 12 -14 C.

ADORA CABERNET SAUVIGNON [separator]

Suvo crveno vino proizvedeno kupažom sorti Cabernet Sauvignon i Merlot, vrlo karakterističnog, pikantnog, izraženog voćnog mirisa u kojem preovlađuju tonovi višnje i borovnice uz diskretne začinske note barika, intenzivne rubin crvene boje, harmoničnog i punog ukusa.

Konzumira se na temperaturi od 16-18 C.

ADORA MERLOT I CABERNET SAUVIGNON [separator]

Posebnim odabirom i pažljivom preradom grožđa, kontrolisanom fermentacijom i maceracijom kljuka, odležavanjem i sazrevanjem u novim barik buradima od srpskog hrasta na tamnom mestu i kontrolisanoj temperaturi dobijeno je ovo snažno, plemenito vino duboke rubin crvene boje, pikantnog, izraženog voćnog mirisa u kom dominiraju tonovi višnje i borovnice uz diskretne začinske note barika, harmoničnog i punog ukusa.

Konzumira se na temperaturi od 16-18 C.

ADORA LOZA [separator]

Pravi se od vrhunskih sorti groždja Cabernet Sauvignon i Chardonay.
Pažljivo vođenim tehnološkim postupkom dobija se rakija Loza od 43 stepena alkohola izvanrednog kvaliteta sa izraženom aromom i ukusom. Boje žutog dijamanta dobijene od hrstovog bureta u kome rakija leži 12 meseci.

[special_heading title=”Galerija” subtitle=”” animated=”no” margin_bottom=”0″ color=”dark”]
[special_heading title=”Nagrade i priznanja” subtitle=”” margin_bottom=”50″]

Dobitnici smo zlatne medalje za crveno vino na nacionalnom takmičenju za najbolja vina i rakije Srbije, u Beogradu i Topoli.

Dobitnici smo zlatne medalje za belo vino na nacionalnom takmičenju za najbolja vina i rakije Srbije u Beogradu i srebrne medalje za belo vino u Topoli.

[special_heading title=”O nama” subtitle=”” margin_bottom=”0″]

Porodična vinarija Adora smeštena je 18 km severno od Jagodine u malom i brdovitom selu Dobra Voda. Nalazi se u mirnom i tihom delu sela u ekološki čistoj i zdravoj sredini, baš onakvoj kakvoj godi vinu.

Prva loza zasađena je u proleće 2006. godine na osunčanim blagorodnim brežuljcima, na granici između Pomoravskog i Resavskog okruga. Od tada pa do danas na 4 ha sopstvenih vinograda pažljivo se neguju najbolje sorte odabranog grožđa: Cabernet Sauvignon, Merlot i Chardonnay.

U narednom periodu planira se sadnja još 10 ha vinograda. Zbog izuzetno velike konkurencije i vrlo strogih zahteva na savremenom tržištu podrum – vinarija Adora opremljen je savremenom opremom za proizvonju vrhunskih vina.

Reč je o relativno mladoj vinariji koja iz godine u godinu poboljšava kvalitet i povećava količine vina koje se u njoj proizvode. Kvalitet vina potvrđuju mnogobrojne medalje u Srbiji i Evropi, kao i izvoz u Švajcarsku.

[special_heading title=”Kontakt” subtitle=”” margin_bottom=”0″][vntd_contact_form id=”6″]

Lokacija

Adresa

Vinarija Adora – Srbija
Selo Dobra Voda
35218 Duboka, Jagodina

Vlasnici: Darko Nikolić i Borislav Čembić
Darko Nikolić
Tel-Sr: +381 61 30 95 716
Tel-Fr: +33 6 83 96 71 48
vinogradadora@gmail.com

Borislav Čembić
Tel-RS: +387 65 702 185
Tel-CH: +41 62 926 12 05
vino-adora@ggs.ch

Distributer u CH: Restaurant Eintracht – Wolfwil
Hintere Gasse 2
4628 Wolfwil
Telefon: 062 926 12 05

restaurant.eintracht@ggs.ch
www.eintracht-wolfwil.ch[:]