Dobrodošli u našu vinariju!

Vinarija Adora je porodična vinarija blizu Jagodine, u malom i brdovitom selu Dobra Voda.
Nalazi se u mirnom i tihom delu sela nadomak osunčanih brda idealnih za gajenje vinove loze.

Naša vina

VINA ADORA

background

ADORA ROSE 2019

Adora Rose je stono polu-suvo vino. Proizvedeno je od sorti: Cabernet Sauvignon Shiraz i Grenache. Karakteristike: Intenzivne nežne roze boja koja prelazi u boju lososa. Ima osvežavajuć miris, zavodljivo cvetnih nota. Ukus je spoj naglašenih nota ruže i ljubičice, šumskog voća i bele čokolade. Harmoničnost i pitkost ovom vinu, daje odličan balans slasti i kiseline. Završnicu krasi nežni voćni karakter i autentična elegancija. Gastro preporuka: Ovaj Rose idealan je kao aperitiv ali i pratilac predjela, salate, ribe i piletine.

Konzumira se na temperaturi od 7-9 C.

background

ADORA BELO VINO

Adora Chardonnay je belo vino koje će Vam svakako pričiniti nezaboravne užitke. Svetlo žuta boja sa kristalno zelenkastim odsjajem, karakterističan, jasno izražen, eksplozivan sortni miris sa diskretnim notama suve smokve i dinje, protkan tonovima hrastovine, pun, hermoničan i mekan ukus, savršena izbalansiranost i duga završnica osnovne su karakteristike ovog vina.

Konzumira se na temperaturi od 10-12 C.

background

ADORA – ROSE VINO

Rose Adora je vino proizvedeno od grožđa sorti Cabernet Sauvignon i Chardonnay primenom najsavremenijih tehnologija proizvodnje rose vina. Adora se odlikuje neodoljivom provokativnom pink bojom izraženim voćno cvetnim mirisima sa herbalnim notama u pozadini, harmoničnim ukusom sa lepim, pikantnim kiselinama koje ovom vinu daju hrskavost i svežinu.

Bogatstvo opojnih mirisa i harmonija ukusa ovo vino najbolje ispoljava ukoliko se konzumira rashlađeno 12 -14 C.

background

ADORA CABERNET SAUVIGNON

Suvo crveno vino proizvedeno kupažom sorti Cabernet Sauvignon i Merlot, vrlo karakterističnog, pikantnog, izraženog voćnog mirisa u kojem preovlađuju tonovi višnje i borovnice uz diskretne začinske note barika, intenzivne rubin crvene boje, harmoničnog i punog ukusa.

Konzumira se na temperaturi od 16-18 C.

background

ADORA MERLOT I CABERNET SAUVIGNON

Posebnim odabirom i pažljivom preradom grožđa, kontrolisanom fermentacijom i maceracijom kljuka, odležavanjem i sazrevanjem u novim barik buradima od srpskog hrasta na tamnom mestu i kontrolisanoj temperaturi dobijeno je ovo snažno, plemenito vino duboke rubin crvene boje, pikantnog, izraženog voćnog mirisa u kom dominiraju tonovi višnje i borovnice uz diskretne začinske note barika, harmoničnog i punog ukusa.

Konzumira se na temperaturi od 16-18 C.

background

ADORA LOZA

Pravi se od vrhunskih sorti groždja Cabernet Sauvignon i Chardonay.
Pažljivo vođenim tehnološkim postupkom dobija se rakija Loza od 43 stepena alkohola izvanrednog kvaliteta sa izraženom aromom i ukusom. Boje žutog dijamanta dobijene od hrstovog bureta u kome rakija leži 12 meseci.

Galerija

Nagrade i priznanja

Dobitnici smo zlatne medalje za crveno vino na nacionalnom takmičenju za najbolja vina i rakije Srbije, u Beogradu i Topoli.

Dobitnici smo zlatne medalje za belo vino na nacionalnom takmičenju za najbolja vina i rakije Srbije u Beogradu i srebrne medalje za belo vino u Topoli.

O nama

Porodična vinarija Adora smeštena je 18 km severno od Jagodine u malom i brdovitom selu Dobra Voda. Nalazi se u mirnom i tihom delu sela u ekološki čistoj i zdravoj sredini, baš onakvoj kakvoj godi vinu.

Prva loza zasađena je u proleće 2006. godine na osunčanim blagorodnim brežuljcima, na granici između Pomoravskog i Resavskog okruga. Od tada pa do danas na 4 ha sopstvenih vinograda pažljivo se neguju najbolje sorte odabranog grožđa: Cabernet Sauvignon, Merlot i Chardonnay.

U narednom periodu planira se sadnja još 10 ha vinograda. Zbog izuzetno velike konkurencije i vrlo strogih zahteva na savremenom tržištu podrum – vinarija Adora opremljen je savremenom opremom za proizvonju vrhunskih vina.

Reč je o relativno mladoj vinariji koja iz godine u godinu poboljšava kvalitet i povećava količine vina koje se u njoj proizvode. Kvalitet vina potvrđuju mnogobrojne medalje u Srbiji i Evropi, kao i izvoz u Švajcarsku.

Kontakt
  [recaptcha]

  [recaptcha][recaptcha]

  Lokacija

  Adresa

  Vinarija Adora – Srbija
  Selo Dobra Voda
  35218 Duboka, Jagodina

  Vlasnici: Darko Nikolić i Borislav Čembić
  Darko Nikolić
  Tel-Sr: +381 61 30 95 716
  Tel-Fr: +33 6 83 96 71 48
  vinogradadora@gmail.com

  Borislav Čembić
  Tel-RS: +387 65 702 185
  Tel-CH: +41 62 926 12 05
  vino-adora@ggs.ch

  Distributer u CH: Restaurant Eintracht – Wolfwil
  Hintere Gasse 2
  4628 Wolfwil
  Telefon: 062 926 12 05

  restaurant.eintracht@ggs.ch
  www.eintracht-wolfwil.ch